100% en rättighet?

Har ni hört att Torbjörn Stensson  gjort kommunalrådet RK uppmärksam på att det är många som har deltidstjänster inom kommunen (”No shit sherlock”). Jag kan berätta att det mycket riktigt är så. Jag kan även berätta att kommunen har en väldig massa personal som har vikariat trots att de är väl behövda. Man drar sig heller inte för att fula med LAS. (sluta ringa in vikarier när det finns risk att de blir inlasade) Detta är ett otyg som jag inte kan svära på att alla chefer gör men det förekommer.

Hoppas att det inte är någon som egentligen tar detta utspel från dessa politiker på allvar. Fler än jag som verkligen har på sin agenda att skapa förhållanden som möjliggör heltider har säkert blivit upprörda. Den som  står bakom neddragning efter neddragning inom vården. Ska inte koma dragande med att man vill förbättra villkoren och möjligheten att få heltider i vården.  Den som vill detta måste förstå att det kräver fler timmar att göra scheman av. När procent efter procent hyvlas från budgetar. Har inte förutsättningarna förbättrats för att skapa heltider förbättrats. Heltider skal heller inte delas upp på mer än max 20 arbetstillfällen per månad. Men det är kanske med delade turer som heltider skall skapas.

Själv är jag inne på att det är 100% lön som är det viktigaste. Och  att arbetet inom vården kan vara så tufft att man har svårt att orka jobba heltid en livstid. Det är ju inte meningen att kroppen ska vara utsliten när det är dags att gå i pension.  Särskilt  tufft är det att arbeta i slimmade organisationer, där man bara bemannar när det verkligen är högtryck. När man gör så att det scheman lägga strikt efter att det behövs flest personal morgon o kväll.

Annonser

Om hakansmedja

Håkan Smedja är V politiker i Lysekil
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s