Lögner som splittrar.

Lögnen är de flyktingfientliga och rasisternas främsta vapen. Förutom denna uppenbara felaktighet att vi skulle ta emot mest flyktingar i värden. Finns de som påstår att försämringar i välfärden skulle bero på att vi tar emot flyktingar. Orsaken till den försämrade välfärden är naturligt vis den omfördelning av resurser från fattiga till rika som regeringens skattepolitik innebär. Dom jobbskatteavdrag många tagit del av har drastiskt minskat resurserna till välfärden. Privatiseringar med införandet av vinstintressen i vården har så klart även det minskat nettoresursen som går till verkliga välfärdstjänster. Pensionärernas försämrade situation har inget med flyktingomtagningen att göra. Det beror på skattepolitik och ett pensionsystem där pensionerna spelas med på finansmaknaden.

Jag förstår att det är lätt att ta till flyktingarna och ge dem skulden för försämrade villkor man själv känner eller hör talas om. Men det är ett fenomen som upprepas gång på gång och är det gamla vanliga ”att sparka neråt för att klättra upp”. Detta uttryck kan lätt summera Sverige demokrater och andra högerpopulisters politik.

Mitt svar på den är att vi  vi arbetare gör bäst i att förenar oss med flyktingarna i kampen mot kapitalismen och egoismen som Moderat politik står för.

En annan är inte ovanligt påstående är att flyktingar skulle ha ett bättre rättsligt skydd.      

Annonser

Om hakansmedja

Håkan Smedja är V politiker i Lysekil
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s