Viktigaste artikeln på länge tycker jag.

Image

Många kloka förslag ges i en artikel om hur välfärden kan återuppbyggas. Alliansen har ändrat den ekonomiska balansen radikalt. Ty de vill ha det som vi börjat få det, de gör bara vad de vill och säger att de ska göra. Nja de säger det inte alltid. De nya moderaterna pratar så att det ska låta som om dom inte är riktigt så konservativa (dvs trogna iden om det ojämlika klasssamhället som ideal).

I den nämnda artikeln ur ETC får vi en påminnelse om vad som går att göra i ett samhälle där man använder skattesystemet för att skapa välfärd och jämlikare fördelning av resurserna. Ett system vi faktiskt tidigare haft en relativt god acceptans för. Tyvärr är skattevillja hos medel och höginkomsttagare ömtålig. Den är beroende av att solidaritet, jämlikhet och jämställdhet är sånt som  beskriver värden värda att betala för. När samhällsgrupper förstår varandras villkor och har förståelse av hur olika andras möjligheter till ett bra liv kan vara. Ja då är förutsättningarna bättre för att värna dessa värden. Beskrivs den andre som antingen överlägset smartare om hen lyckas i livet eller lat och dum om hen inte gör det ja då falnar dessa värden. En kultur med sattsa på dig själv, socialt kompetens mm utvecklas.

Nu rekommenderar jag alla att läsa artikeln i ETC som bilden är tagen i från. En bra ide är att prenomurera på denna veckotidning som snart har rixtäckning med lokala och regionala redaktioner typ. Jag får tidningen för att vi är el kund hos ETC EL

Annonser

Om hakansmedja

Håkan Smedja är V politiker i Lysekil
Notering | Det här inlägget postades i Budget, Demokrati, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s